Dubai

De la vis la realitate

Dubai este un oras cosmopolit unde cuvantul “futuristic” este cel mai adesea folosit pentru a descrie arhitectura cladirilor. Cunoscut in intreaga lume pentru sclipirea si unicitatea sa, dar si pentru dezvoltarea sa fulminanta, Dubai se poate mandri si cu numeroase zone linistite, pe care trebuie sa le descoperi cu multa rabdare, si spirit aventurier. Candva un sat linistit de pescari si cautatori de perle, Dubaiul de astazi este complet de nerecunoscut pentru generatiile trecute. Orasul se reinventeaza constant si pare sa se dezvolte chiar in fata ochilor nostri. Interesant, antrenant si deosebit de seducator, Dubai a devenit una dintre destinatiile “must-see” ale sec. XXI. Calatorii care sosesc in Dubai pe calea aerului sunt fascinati de panoramele impresionante pe care le ofera aceasta destinatie: zgarie-nori futuristi, flancati de o linie de tarm stralucitoare si inconjurati de dunele fara sfarsit ale desertului.

Dubai destinatia sec XXI
Fie ca sunteti aici pentru un week-end prelungit, o scurta escala sau o vacanta de cateva saptamani, Dubai ofera combinatia perfecta de plaje lungi cu nisip fin, facilitatile unui oras contemporan viu, resorturi linistite si retrase, dar si captivante aventuri in desert. Toate acestea fiind situate la mica distanta una de cealalta si extrem de accesibile. Dubai este locul perfect pentru cei care doresc sa experimenteze totul. Metropola care se dezvolta cel mai rapid din lume, este renumita pentru centrele sale comerciale, pentru soarele care straluceste tot timpul anului sambitioasele proiecte arhitectonice. Din exterior, Dubai lasa impresia ca a ales sa mizeze mai degraba pe stil decat pe substanta. Cu toate acestea, daca veti cauta in profunzime, dincolo de multiculturalismul sinovatiile tipice secolului al XXI-lea veti descoperi filonul traditiilor stravechi. Cu nenumaratele sale mall-uri, sclipitoarele hoteluri de 5 stele plus, un numar impresionant de optiuni in ceea ce priveste servirea mesei, sdesigur, numeroase cluburi sbaruri de tot soiul... in Dubai, totul pare atat de simplu...

Cultura si traditii
Definit de cultura araba, scaldat de soare tot timpul anului svestit pentru nenumaratele sexcentricele sale restaurante, cluburi scentre comerciale de top, Dubai este unul dintre cele mai animate orase din lume - astfel ca o calatorie aici poate fi oricum, dar nu plictisitoare. Condus de celebrul Seic Mohammed, liderul despre care se spune ca nu intelege cuvantul "NU", Dubai atrage vizitatori si potentiali rezidenti datorita conceptului ca orasul detine ceva ce niciunde altundeva pe pamant nu gasesti. Numarul turistilor creste de la sezon la sezon, de la an la an, iar Seicul Mohammed nu accepta ca cineva sa plece nemultumit de aici. Pe oricare imagine a orasului Dubai ajungi sa o indragesti - cea ostentativa sau cea plina de cultura - acesta va ramane in memoria ta ca un fascinant experiment si, fara indoiala, iti vei reaminti ca acest mic oras-stat ramane unic in lume.
Gold Souk – piata de bijuterii
Tot ceea ce straluceste este aurul (ocazional si argintul) in aceasta piata plina de culoare aflata in jurul zonei Sikkat al-Khail. In orice moment al zilei, peste 25 de tone de aur se gasesc in bijuteriile expuse in vitrinele magazinelor din aceasta piata. Chiar daca nu esti un impatimit al aurului o plimbare pe sub arcadele ce acopera enormul gold-souk este obligatorie. Sute de magazine cu tot felul de bijuterii le gasiti aici, fiind una dintre cele mai mari piete din regiune si din lume.



Spice Souk – piata de mirodenii
Urmati-va simtul olfactiv pentru a face cele mai bune achizitii din aceasta piata de mirodenii. Admira minunatele turnuri de vant de aici si bucurate de arome ce vin din micii saculeti de iuta plini de mirodenii. Nu pleca de aici fara cateva lucruri esentiale: carbuni cu tamaie, sofran, apa de trandafiri, henna sau tutun pentru narghilea.



Tatuajele Henna
Tatuajele cu Henna reprezinta o traditie straveche, datand de peste 6000 de ani, atunci cand femeile din regiunea Anatoliei au inceput sa-si picteze mainile ca un omagiu adus Zeitei mama. Practica s-a raspandit in intreaga regiune din estul Mediteranei, in zonele in care arbustul de henna creste in salbaticie. Astazi, femeile din Emirate continua traditia prin decorarea mainilor, unghiilor si picioarelor cu ocazia evenimentelor speciale, mai cu seama cu ocazia nuntilor. Daca vrei sa incerci astfel de tatuaje temporare, gasesti corturi Henna raspandite in tot orasul, avand infinite modele si imprimeuri care mai de care mai atragatoare.



Cartierul Bastakia
Traficul zgomotos dispare subit la un zumzet abia sesizabil odata ce te afunzi in stradutele labirintice ale cartierului istoric Bastakia – orasul vechi din Dubai. Aici vei intalni la tot pasul case cu turn de vant care au fost construite cu mai bine de un secol in urma de catre bogatii negustori de perle si textile din Persia. Astazi, multe dintre acestea au fost restaurate si incanta privirile turistilor. Casele sunt simple, cu doua etaje, o curte centrala inconjurata de camere si arcade decorative oferind sculpturi cochete.
Muzeul Dubai
Situat in imediata apropiere de Marea Moschee, acest cochet muzeu exploreaza istoria Dubaiului, cultura si traditiile si, cu toate ca pune un mare accent pe diorame dragute care par mai mult orientate spre excursii scolare, este cu siguranta un obiectiv care merita vizitat. Exponatele sunt adapostite in Al-Fahidi Fort, construit in 1799. Acesta este considerat cea mai veche cladire din Dubai si a fost candva sediul guvernului si resedinta a emirilor din Dubai.


Marea Moschee
Situata vis-à-vis de Muzeul Dubai, moscheea se remarca prin cel mai inalt minaret din Dubai (70m inaltime) si este ocupata de peste 50 de cupole mici si mari, oferindu-i o silueta distincta. Este mult mai recent construita decat pare, datand doar din 1998, dar reprezinta, de fapt, o replica a celei originale de la inceputul sec. XX. In acelasi timp, reprezinta centrul religios si cultural al Dubaiului si adapostea pana nu demult centrul kuttab al orasului – locul unde copiii invatau Coranul pe de rost.


Bucataria
Unul dintre marile orase multiculturale ale lumii. Dubai se mandreste cu o gama larga de restaurante. Pe masura acestei diversitati etnice. Orasul se tot dezvolta. Numarul strainilor care se stabilesc aici creste de la an la an. Nu este de mirare asadar ca aproape la fiecare colt de strada a rasarit cate un restaurant. Pentru ca toate gusturile sa fie satisfacute. Oferta este larga de la saormeriile de pe marginea strazii pana la restaurantele de 5 stele cu preparate de inalta clasa sservicii impecabile. Daca nu reusiti sa gasiti in Dubai localul care vi se potriveste inseamna ca nu ati cautat cu atentie.

Clima
Dubai este o invitatie la cumparaturi sdivertisment oferind nenumarate optiuni in acest sens. Insa turistii se inghesuie aici mai ales pentru soarele care straluceste de-a lungul intregului an. In timpul lunilor de iarna vremea este calda si insorita (insa se racoreste pe timpul noptii) iar in timpul verii devine incredibil de calda si umeda. Precipitatiile sunt rare dese fiind insa furtunile de nisip shamal) provocate de curentii din nord-vest in timpul iernii. larna media temperaturilor ajunge la 24°C, in timp ce vara, temperatura depaseste 40°C iar umiditatea creste pana la 90%. Cea mai buna perioada pentru o vizita in Dubai este intre lunile noiembrie smartie. Dubai este foarte popular in randul turistilor si pe perioada verii numeroasele hoteluri slocaluri oferind distractii pentru toate gusturile. ca sa nu mai pomenim de tentatia shopping-ului in luxoasele centre comerciale.
Temperaturi medii: 24°C (ianuarie), 41,5 (august).
Luni recomandate pentru calatorie: noiembrie-aprilie.

Distractie si sport
Dupa cum era de asteptat avand in vedere uriasul numar de turisti care se indreapta spre Dubai aveti de ales intre o multime de variante de divertisment. Desi Emiratele Arabe Unite reprezinta o federatie de state musulmane hotelurile cu licenta au dreptul sa comercializeze alcool. Daca sunteti in cautarea unui club de noapte elegant, a unui bar linistit, sau a unui local in care sa savurati o bautura ori sa petreceti noaptea dansand, aveti la dispozitie sute de optiuni in ceea ce priveste cultura. Poate ca Dubai nu are atractii de acelasi rang cu cele ale unor orase precum Londra sau New York, dar oferta este in crestere. Pentru acei turisti carora le place sportul exista sfoarte multe activitati de acest gen. Evenimente precum Campionatul de Tenis de la Dubai, intrecerile de golf, concursurile de sailing sau cele mai scumpe curse hipice din lume (ex. cupa Mondiala de la Dubai) atrag anual milioane de spectatori. De asemenea, va puteti bucura de o serie de activitati aparte in Dubai sau in apropiere: zbor cu balonul cu aer cald deasupra intregii regiuni, jeep-safari in desert sau sandboarding pe dunele de nisip din desert (un sport nou ce se aseamana foarte mult cu snowboardingul doar ca se desfasoara pe nisip in loc de zapada).




Shopping
Dubai este sinonim cu shoppingul. Orasul chiar organizeaza anual doua evenimente dedicate "terapiei prin cumparaturi": Dubai Shopping Festival (ianuarie - februarie) sDubai Summer Surprises (iunie-august). De la mall-urile imense pana la boutiqurile mici, larga diversitate de produse vestimentare la moda sbunuri vandute in Dubai rivalizeaza cu cele comercializate in unele dintre marile orase occidentale. Plin de farmec, atragator, exagerat, supraexpus si poate uneori perceput ca fiind superficial – Dubaiul traieste pentru a atrage atentia. Acesta raspunde celor mai indraznete visuri, tratandu-si fiecare vizitator ca pe un adevarat VIP. Vorbim despre orasul care a inventat ideea de Festival al Shoppingului (Dubai Shopping Festival sau DSF prescurtat), premisa de baza de la care s-a pornit in atragerea calatorilor din intreaga lume sa vina in Dubai si sa-si satisfaca cele mai sofisticate dintre dorinte. Inainte de anii 1970, singurul loc unde aveai ocazia sa faci shopping, era la piata de aur "Souk". Daca voiai sa faci shopping serios scautai imbracaminte la moda, erai nevoit sa te deplasezi la Londra sau New York. Astazi, orasul se lupta cu ambele metropole ca o destinatie de cumparaturi, precum scu furnizarea a mult mai mult decat o simpla experienta de cumparaturi, in timp ce temperaturile de afara sunt insuportabile, mall-urile se transforma in locuri pentru cumparaturi, distractie, servirea mesei, servirea cafelei si, desigur, locuri ideale pentru a socializa. Daca iti doresti insa o bucatica de cultura traditionala, exista inca pietele traditionale - souq - in special in cartierele Deira sBur Dubai. Prima regula este sa realizezi ca, in ceea ce priveste mall-urile, nu exista reguli in Dubai. Trebuie doar sa pornesti la shopping fara idei preconcepute ssa fii pregatit pentru obiective turistice si experiente care merg dincolo de simpla terapie prin shopping. In Dubai, mall-urile reprezinta o parte integranta din cultura sstilul de viata local; sunt locuri nu doar pentru consumerismul ostentativ, ci spentru divertismentul extravagant sexperiente culinare de c1asa mondiala, parcuri de distractie sextraordinare elemente de arhitectura. In timpul verii, mall-urile sunt locul in care toata lumea se retrage pentru a scapa de caldura, socializa, a vana oferte sa pufai sheesha (narghilea).


Dubai Mall
Cu aproximativ 1200 de magazine, cladirea nu este doar un mall, ci un mini oras in sine, avand un patinoar de dimensiuni olimpice, un imens acvariu, parcuri tematice, in interior si 160 de restaurante in zona food-court. O amprenta europeana puternica isi face simtita prezenta aici, remarcabile fiind sediile unor embleme precum Galeriile Lafayette din Paris, magazinul de jucarii Hamley’s din Marea Britanie, si primul Bloomingdale’s situat in afara SUA.
Mall of the Emirates
Este un alt centru comercial de prima clasa din Dubai cu o impresionanta varietate de optiuni, in ceea ce priveste retailul. Alaturi de celebrele branduri de renume international, mai exista aici si un Harvey Nichols si o mare librarie Borders, cu o minunata selectie de ghiduri de calatorie. Atractia centrala in acest centru comercial, o reprezinta Ski Dubai – acest paradis de iarna “artificiala” construit in interiorul gargantuesc al Mall of the Emirates.
Ibn Battuta Mall
Savantul arab din sec al XIV-lea Ibn Battuta a calatorit peste 130.000 km in peste 30 de ani. Va veti face o idee mai clara despre calatoriile acestuia in cca. 30 ani strabatand acest mall gigant de la un capat la altul. Este impartit in sase sectiuni, fiecare fiind decorata in stilul unei tari / regiuni vizitate de celebrul savant – Andalucia, Tunisia, Egipt, Paris, India si China.
Burjuman Centre
Se remarca printr-o concentratie foarte mare de branduri high-end  si un amplasament interior foarte usor de urmarit. Exista portiuni generoase cu marmura stralucitoare, impanzite cu canapele din piele de culoare alba. Sunt peste 320 de magazine de renume, precum Calvin Klein, Kenzo, Cartier si Tiffany. Donna Karan…
Marina Mall
Un mall cu aproximativ 160 de magazine cu o varietate de branduri si oferte.
Abu Dhabi Mall
Acest mall elegant este situat in apropierea plajei Rotana din Abu Dhabi, numara cca 220 de spatii comerciale, inclusiv magazine de designeri si branduri internationale de renume. Ca facilitati pentru divertisment, include cinema multiplex, 40 de restaurante, locuri de distractie pentru copii, zona de relaxare si un supermarket gigant.

Kids Dream
Wild Wadi Waterpark
Emiratele Arabe ofera numeroase atractii si obiective distractive pentru copii, cele mai multe dintre ele distingandu-se prin extravaganta, dar nu prin costuri exagerate. Parcurile acvative, dar si numeroasele parcuri tematice ofera clipe de adrenalina maxima pentru cei mici. Wild Wadi, care face parte din Grupul Jumeirah, şi-a deschis portile inca din 1999. Se intinde pe o suprafata de 12 km, cu palmieri luxurianti, piscine şi nisip fin, şi se afla pe plaja din Jumeirah. Situat intre Burj Al Arab şi Jumeirah Beach Hotel, Wild Wadi ofera numeroase tobogane şi atractii pentru intreaga familie. Cu decoruri organizate în jurul temei "Juha", un personaj popular din folclorul arab, Wild Wadi pune la dispozitia amatorilor 30 de atractii şi trasee cu diferite grade de dificultate. Daca doriti adrenalina la cote maxime, alegeti Jumeirah Sceirah, cel mai inalt si mai rapid tobogan din afara Statelor Unite, Jumeirah Sceirah are o înaltime de 33 de metri. Stand pe spate, amatorii ajung la finalul toboganului in mai puţin de 6 secunde si ating viteze de pană la 80 km/h. Un alt superlativ este detinut de "Breakers Bay", cea mai mare piscina cu valuri artificiale din Orientul Mijlociu, ce produce valuri de pana la 1,5 metri inaltime in 5 configuratii diferite.


FERRARI WORLD
Un obiectiv pe care nu trebuie sa-l rateze niciun fan al Ferrari sau orice "dependent" de adrenalina sau impatimit al roller-coaster-elor. Parcul adaposteste cel mai rapid roller-coaster din lume - Formula Rossa (acesta atingand o viteza maxima de 240 km/ h). Alte atractii inedite includ un carusel Ferrari pentru prichindei, un cinematograf 4D şi expozitie despre istoria Ferrari.
AQUAVENTURE
Adrenalina este garantata in acest parc de distractii inedit din cadrul Atlantis The Palm. Atractia principala a parcului este Ziggurat - un tobogan impresionant cu 7 piste de alunecare; inclusiv cea mai spectaculoasa din lume - Leap of Faith - la capatul careia plonjezi in mijlocul unui bazin plin cu rechini, fiind protejat de un tub transparent. Cei mici se pot racori in cadrul unui enorm loc de joaca acvatic unde se pot catara si aluneca de-a lungul nenumaratelor tobogane.
KIDSZANIA
Acesta este un parc tematic pentru copii reprezentand un oras miniatural care are birouri, o şcoala, pista de curse, o statie de pompieri, un spital şi banca. Copiii se deghizeaza si joaca roluri de adulti din viata reala, explorand intr-un mod jucaus cum este sa fii pompier, doctor, mecanic, pilot sau alt profesionist. Exista 70 de roluri si fiecare copil primeste un salariu (in moneda Kidzos) pe care il gestioneazsingur.

Dubai Highlights
147 recorduri mondiale intr-o singura destinatie.
Cea mai inalta cladire din lume. Insula artificiala iforma de palmier. Un hotel de sapte stele. Cel mai mare mall din lume. Partii de zapada in interior. Mai multe proiecte la superlativ pe cale sa devina realitate. Deci, nu este de mirare ca Dubaiul atrage, milioane de vizitatori din toate colturile lumii si ca este pregatit in orice clipa sa te impresioneze ori de cate ori ajungi aici.















Burj Kalifa - cea mai inalta cladire din lume
Impresionanta si absurda in acelasi timp, Burj Kalifa este una dintre cele mai extravagante creatii arhitecturale ale secolului XXI. Cea mai inalta cladire din lume strapunge cerul la 828 m (de 7 ori Big Ben), fiind construita in timp record – 6 ani.
Burj al Arab - singurul hotel de 7 stele din lume
Proiectat de arhitectul britanic Tom Wright, hotelul se inalta la 321 m inaltime, fiind cea mai inalta cladire din lume folosita exclusiv ca hotel. Este situat pe o insula artificiala, la 280 m de plaja Jumeirah, fiind legat de tarm printr-un pod privat curbat. Hotelul ramane emblema principala pentru Dubai si Emiratele Arabe.
Palm Jumeirah – prima insula artificiala din lume, in forma de palmier.
The Pal Jumeirah, este un arhipelag artificial creat in mijlocul marii. Acesta este unul dintre cele trei insule din arhipelagul artificial Palm Island (Palm Jumeirah, Palm Jebel Ali, Palm Deira), care s-au extins in Golful Persic, ducand la extinderea tarmului din Dubai cu 520 km.
Dubai Metro - cel mai lung metrou total automatizat din lume
Guinness World Records, a declarat Dubai Metro ca fiind cea mai lunga retea de metrou complet automatizat din lume, avand o lungime totala a traseului de 75 km.
Dubai Mall - cel mai mare mall din lume
Cel mai mare centru comercial (mall) din lume, dupa suprafata pe care o ocupa. Acesta face parte din complexul Downtown Dubai, estimat la o valoare totala de 20 de miliarde de dolari si include peste 1.200 de magazine.
Formula Rossa (Ferrari World) - cel mai rapid roller coaster din lume
Situat in cadrul parcului tematic Ferrari World, roller-coaster-ul, Formula Rossa se remarca prin faptul ca este cel mai rapid din lume, atingand o viteza maxima de 240 km/h.
Revelion 2014 - Cel mai mare foc de artificii din lume
Dubai a inceput anul 2014 cu un foc de artificii care a intrat in cartea recordurilor, avand cele mai mari efecte pirotehnice din lume. In timpul celor 6 minute de show, mai mult de 500.000 de mii de focuri de artificii au explodat, s-au intins pe 62 mile de-a lungul malului marii si s-au incheiat cu un grandios “apus de soare arificial”. Intregul spectacol a fost controlat de o retea de 100 de  calculatoare, planificare sa a durat 10 luni si a costat cca 10 milioane de dolari.

ABU DHABI
A investit recent foarte mult in cultura, educatie si inovatii de mediu. Incet, aproape pe furis, cel mai mare si bogat emirat se dezvolta pentru a-si concura vecinul nordic mult mai celebru si fermecator. Una dintre cele mai recente si impresionante schimbari, este extinderea si infrumusetarea plajei Corniche cu al sau nisip alb si fin, dar si a ineditei promenade cu influente mediteraneene. Asemeni sclipitorului sau vecin, Abu Dhabi se mandreste si cu unele cladiri futuriste. Nu rata extraordinarul HQ cladire iforma de disc sau Turnul Inclinat din Pisa - In stil Gate Tower. De asemenea, trebuie sa iti faci timp sa vizitezi si uimitoarea moschee, ale carei domuri albe ca zapada planeaza deasupra orasului precum un miraj. Abu Ohabi este, de departe, cel mai mare emirat, ocupand circa 87% din suprafata totala a tarii. Privind la impresionanta sa panorama moderna, este aproape imposibil de imaginat ca, acum mai putin de 50 ani, Abu Dhabi nu era mai mult decat un mic satuc pescaresc cu un fort, cateva cladiri si mana de colibe "barasti".


Ras al Khaimah
Ras AI Khaimah este destinatie de vacanta care atrage turisti din intreaga lume datorita zilelor insorite pe tot parcursul anului, plajelor cu nisip alb şi statiunilor de clasa mondiala. Situata la doar 45 de minute de Aeroportul International Dubai, Ras AI Khaimah este destinatie unica pentru vizitatorii de toate varstele, fiind una dintre statiunile cu peisaj mixt: lanturi muntoase frumoase, desert cu nisip rosu si campii luxuriante, impreuna cu serie de golfuri slagune. Ras AI Khaimah are un bogat patrimoniu datand de 5000 de ani, reprezentat de numeroasesituri arheologice, forturi si sate abandonate. Ras AI Khaimah ofera o varietate de facilitati de divertisment srelaxare, inclusiv hoteluri si resorturi exclusiviste, restaurante internationale si spa-uri selective. Comorile sale naturale splendide si optiunile variate de agrement fac din Ras AI Khaimah o destinatie turistica perfectamai ales pentru acei turisti care cauta esenta extravaganta a Emiratelor Arabe Unite. Emiratul Ras AI Khaimah are un patrimoniu arheologic impresionant sistorie culturala bogata. De-a lungul secolelor, acest emirat a ademenit colonisti prin combinatia sa unica de patru peisaje diferite: campii fertile, munti, plaje izbitoare si desert. Interactiunea acestor factori geografici, si impreuna cu amplasarea strategica la gura Golfului Arabiei au modelat patrimoniul foarte special al Emiratului.


Sharjah
Poate ca Sharjah nu orbeste cu stralucirea cu care ne-a obisnuit un oras precum Dubai, insa compenseaza prin cultura si includerea pe lista patrimoniului UNESCO. În 1998, an in care a fost declarata "Capitala Araba a Culturii". In afara de principalul oras Sharjah, enclavele Dibba AI Hisn, Khor Fakkan si Kalba de pe coasta de est, care apartin tot emiratului, merita vizitate. Sharjah este al treilea cel mai mare emirat care acopera suprafata de 2.600 kilometri patrati, cu vedere la Golful Arabiei, la vest, şi golful Oman, la est. Aceasta pozitionare geografica ii da avantajul unic de a fi diversificat sde a beneficia de unele dintre cele mai frumoase peisaje. Sharjah este un amestec de vechi şi nou. Orasul, situat in Golful Arabiei, este un melanj de hoteluri moderne pe malul marii, moschei frumoase, penthouse·uri pe malul lacului, restaurante, parcuri şi gradini luxuriante. Dar cel mai mare atuu al orasului Sharjah este, probabil, istoria locala pastrata in unele dintre cele mai bine intretinute  muzee din lume. Un exemplu in acest sens este situl arheologic Mileiha, care ofera sansa de a te delecta cu fosile vechi de 80 de milioane de ani.



Fujairah
Cel mai mare oraş de pe Coasta de Est, Fujairah este un punct de afaceri omonim si un centru comercial fascinant. La prima vedere, ai impresia ca zgârie-norii se contopesc in mare, când, de fapt, ofera panorama superba cosmopolita. Totusi, in cazul in care vrei sa vezi o parte din trecutul orasului, poti da fuga la muzeele adiacente sau la fortul restaurat. Emiratul Fujairah este separat de restul Emiratelor Arabe Unite de linia zimtata Muntilor Hajar, formatiune muntoasa care diferentiaza de alte puncte de atractii din Emiratele Arabe Unite so face sa fie una dintre cele mai incantatoare destinatii de vacanta.



Ajman
Ajman sau Ujman este cel mai mic stat membru al Emiratelor Arabe Unite, cu suprafata de doar 260 km2. Situat de-a lungul Golfului Persic, Ajman ofera multime de promisiuni turistilor datorita dezvoltarii conomiei existente in prezent in emirat. Ajman este martor la dezvoltare fulminanta, la fel ca restul Emiratelor Arabe Unite, prin urmare, atractiile si activitatile turistice, inclusiv shopping-ul, oportunitatile culturale si comerciale sunt in plina ascensiune. Una dintre principalele atractii ale orasului Ajman este Muzeul National, construit in secolul al XVIII-lea. Muzeul, candva palatul unui conducator, este astazi locul potrivit pentru a vizualiza mostenirile diferitelor civilizatii din istoria emiratului. Diferitele moduri de trai din trecut pot fi cunoscute prin marturii arheologice, documente istorice sinstrumente de uz casnic.


Tips & Hints
-          zborul Bucuresti-Dubai dureaza cca. 5 ore.
-          Ora oficiala in Dubai este GMT+3 (adica 1 ora in plus fata de Romania)
-          Moneda oficiala in EAU este dirhamul AED (1USD = 3,68 AED); moneda de schimb este dolarul
-          Plajele din Dubai sunt de 2 tipuri: publice si private (ale hotelurilor). Pe plajele publice este interzit topless-ul, se pedepseste cu inchisoarea
-          Politia religioasa este o forta importanta in EAU si cu toate ca emiratele Dubai si Abu Dhabi sunt mai deschise catre occident, se pastreaza cutumele religioase
-          Accesul in EAU se face pe baza pasaportului simplu, electronic, nu accepta pasaport temporar!
-          Turistii pot cumpara si consuma alcool dar acesta este in cele mai multe cazuri scump
-          Turistii au dreptul de a detine la intrarea in EAU, maxim 2 l de bauturi spirtoase sau vin, 10 cartuse de tigari si 100 de trabucuri
-          Exista o serie de produse interzise, pe langa cele valabile in orice alta tara (droguri, arme de foc, etc), materiale pornografice, jucarii erotice, carne de porc, preparate de mare crude, materiale de propaganda religioasa, anumite tipuri de medicamente si orice articol ce ar putea aduce ofensa islamului.
-          Persoanele care transporta in bagejele de mana / cala materiale continand informatii referitoare la Israel (carti, articole, reviste), este posibil sa fie retinuti, in aeroportul din Dubai pentru analiza intregului bagaj (pot avea deci probleme la vama)
-          In Dubai, vinerea este considerata zi libera, in plus fata de sambata si duminica
-          Se folosesc prize cu stechere cu trei pini, puteti cere de la receptie daca nu aveti la dvs.


Programe Dubai si EAU 2015-2016
Sejur Combo Dubai
Sejur complet
De la doar
786 euro / pers / sejur
Senior Voyage Dubai
Sejur complet
De la doar
595 euro / pers / sejur
Revelion Dubai
Sejur complet
De la doar
495 euro / pers /sejur

Curse directe Torom, F1yDubai WizzAir
zboruri saptamanale (octombrie 2015 aprilie 2016) din Bucuresti si unul din Cluj Napoca (decembrie 2015 martie 2016)
Hoteluri in DubaiAbu Dhabi, Ras al Khaimah, AjmanFujairah, Sharjah
Asistenta turistica in limba romana
Program special Senior Voyage
Programe combinate Dubai & Ras AI Khaimah, Dubai & Abu Dhabi sDubai & Ajman
Pentru cursele Fly Dubai /: Greutatea maxima admisa gratuit la bagajul de cala este de 20 kg pe cursa Bucureşti - Dubai şi 30 de kg pe cursa de retur
Pentru cursele WizzAir: Greutatea maxima admisa gratuit la bagajul de cala este de 32 kg pe cursele Bucureşti – Dubai - Bucureşti; Cluj – Dubai - Cluj.
Bagajul de mana nu poate depasi 10 kg sdimensiunile de 56x45x25 cm.
Pentru cursele Tarom: Greutatea maximadmisa gratuit la bagajul de cala este de 30 kg pe cursa Bucureşti – Dubai - Bucureşti.
Pentru calatoria in Emiratele Arabe Unite nu se accept paşapoarte temporare sau diplomatice!

Un comentariu:

  1. Nice Post, You describe everything almost all the Dubai tours, for desert safari tour you can contact us http://thedesertsafari.com/

    RăspundețiȘtergere